Uitlegvideo’s over alle HAVO Nederlands school- en examenstof!

Nederlands leren doe je bij Digistudies! Maak een oefenexamen Nederlands, leer hoe je een argumentatieschema gebruikt en krijg uitleg over het maken van een profielwerkstuk! De uitleg video’s zijn geschikt voor havo leerlingen in de bovenbouw.

Nederlands leren met Digistudies

0

Nederlands leren

Om het vak Nederlands goed te kunnen beheersen moet je veel vaardigheden bezitten. Zo is het niet alleen belangrijk om op de hoogte te zijn van alle grammatica regels, maar moet je ook in staat zijn om goed te argumenteren en bijvoorbeeld om een zakelijke brief te schrijven. Bij Digistudies leer je voor Nederlands met zeventien uitleg video’s. Om je goed voor te bereiden op het Nederlands examen kun je er ook voor kiezen om te gaan oefenen met oude examens. Op die manier kun je alvast wennen aan de vraagstellingen en de opbouw van een Nederlands examen.

 

Nederlands examen

Een belangrijk onderdeel van het examen Nederlands is tekstverklaren. Je krijgt een aantal teksten te lezen, waarover je vragen moet beantwoorden. Zo kan het zo zijn dat je het schrijfdoel van een tekst moet vaststellen of dat je moet uitleggen om wat voor soort tekst het gaat. Om je hier op voor te bereiden kun je bijvoorbeeld onze video bekijken met uitleg over leesvaardigheid.

 

Omdat je veel teksten zult moeten lezen, is het verstandig om jezelf wat handigheden aan te leren. Begin bijvoorbeeld altijd door te tekst te scannen, voordat je hem helemaal leest. Op die manier kun je al snel de belangrijkste onderdelen eruit halen. Ook is het slim om te leren hoe je signaalwoorden kunt herkennen. Signaalwoorden geven vaak een verband aan, zoals een oorzaak, tegenstelling of voorwaarde. Het herkennen van signaalwoorden kan je helpen om tijd te besparen.

 

Wat ook belangrijk is, is om op je spelling te letten. Als je van jezelf weet dat je daar moeite mee hebt, kan het handig zijn om ervoor te zorgen dat je aan het einde van het examen Nederlands nog wat tijd over hebt. In die extra tijd kun je alles nogmaals nalezen, waardoor je de kans op spellingsfouten verkleint. In het uiterste geval kun je lastige woorden nog opzoeken in je woordenboek, maar dat kost vaak veel tijd.

 

Eindexamen Nederlands havo 2022

Als je bovenstaande tips voor Nederlands meeneemt, op tijd begint met leren en daarnaast ook voldoende rust neemt, moet het jou zeker gaan lukken op het eindexamen Nederlands te gaan halen. Het Nederlands examen voor havo leerlingen zal dit schooljaar plaatsvinden op dinsdag 17 mei 2022, van 13:30 tot 16:30. Je kunt dit nakijken en andere examendata zien op het examenrooster. Wij wensen je alvast heel veel succes met het leren voor Nederlands!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Moeite met andere vakken?

Heb je niet alleen moeite met Nederlands, maar ook met een ander bovenbouwvak van HAVO? Wist je dat wanneer je een totaalpakket neemt je slecht €89,95 betaalt voor alle vakken in plaats van de €16,95 per vak? Bestel nu je totaalpakket!

€16,95 Nederlands

  • selected square box Eenmalig €16,95,- per vak
  • selected square box Wij weten wat jij moet leren!
  • selected square box Scoor gemiddeld een punt hoger
  • selected square box Met bijpassende begrippenlijsten
€89,95 Voordeelbundel

  • selected square box Alle vakken voor slechts €89,95 euro eenmalig
  • selected square box Wij weten wat jij moet leren!
  • selected square box Scoor gemiddeld een punt hoger
  • selected square box Met bijpassende begrippenlijsten
Digistudies
Veel gestelde, vragen