Uitlegvideo's over alle HAVO Geschiedenis school- en examenstof!

Gebruik onze video’s met uitleg voor geschiedenis om je zo goed mogelijk voor te bereiden op toetsen, SE’s en het eindexamen! Bij Digistudies leer je over de tien tijdvakken met kenmerkende aspecten, krijg je informatie over het Britse rijk, bespreken we Duitsland in de periode 1918 tot 1991 en vertellen we je over Nederland na de Tweede Wereldoorlog.

Geschiedenis leren met Digistudies

play
0

Geschiedenis leren

Bij het vak geschiedenis leer je alles over gebeurtenissen die in het verleden hebben plaatsgevonden. We kunnen deze informatie gebruiken om te begrijpen hoe onze maatschappij nu werkt en natuurlijk ook om te leren van eerdere fouten. Bij geschiedenis op havoniveau zijn er vier domeinen belangrijk: de tijdvakken, het Britse rijk, Duitsland in Europa (1918-1991) en Nederland (1948-2008).


Er zijn verschillende manieren om geschiedenis te leren. Het is in ieder geval belangrijk om ervoor te zorgen dat je de begrippen kent. Niet alleen omdat je daar vragen over kunt krijgen, maar ook omdat het je zal helpen om de leerstof beter te begrijpen. Kijk daarom – als je met Digistudies leert - altijd naar de begrippenlijsten die onder de video’s staan.


Ook is het slim om belangrijke jaartallen uit je hoofd te leren. Je zou dit kunnen doen door een tijdlijn te maken. Als je dat lastig vindt, kun je proberen om verbanden te leggen. Zo kunnen we het ontstaan van de Tweede Wereldoorlog koppelen aan de gevolgen voor Duitsland na het verliezen van de Eerste Wereldoorlog. Het is belangrijk om te weten in welke volgorde de gebeurtenissen plaatsvonden; minder belangrijk is het om het exacte jaartal te weten.


Geschiedenis tijdvakken

Bij domein A. De Tien Tijdvakken gaan we in vogelvlucht door de verschillende tijdvakken heen. Zo beginnen we met de tijd van jagers en verzamelaars – de prehistorie - en eindigen we in de tijd van televisie en computers: de tweede helft van de twintigste eeuw. Deze tijdvakken zijn weer opgedeeld in kenmerkende aspecten, waar er maar liefst 49 van zijn. Om het toch overzichtelijk te houden, hebben wij alle geschiedenis onderwerpen van de tijdvakken opgedeeld in twintig video’s: twee per tijdvak. Onder de video’s vind je nog een samenvatting, een begrippenlijst en meestal een examenvraag.


Geschiedenis examen havo 2024

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorbereiding op het geschiedenis examen in 2024! Hoe je dat doet? De beste manier is om ervoor te zorgen dat je vanaf het begin van het schooljaar bijblijft met de lesstof en voor alle toetsen leert. Tegen de tijd dat het geschiedenis examen dichterbij komt, kun je wat meer gaan oefenen met oude examens. Op die manier test je je kennis en weet je waar je nog aan moet werken. Je kunt natuurlijk ook leren voor andere vakken die op het havo examen voor gaan komen!


Het geschiedenis examen voor havo in 2024 is op donderdag 16 mei, om 09:00. Wil je ook weten wanneer de andere examens zijn? Bekijk dan het examenrooster 2024!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

Frerik Scheffer's foto.Cas Buskermolen's foto.Fonsie Fraaij's foto.Jacob 's foto.Oliva's foto.Quincy's foto.Djoeke's foto.Farid's foto.Edith van Dijk's foto.
5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

Cas Buskermolen's foto.
Cas Buskermolen

"Super waardevolle en heldere uitleg van alle examenstof die je op je eigen tempo kunt bekijken. Als je de kans zo groot mogelijk wilt maken om te slagen voor je examens dat is dit echt een must!"

Digistudies
Veelgestelde vragen
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op YouTube?
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op de website en app als ik een account aanmaak?
Ik heb een account maar kan niet inloggen, hoe kan dit?
Ik wil een account aanmaken voor een ander, moet ik mijn of zijn/haar mail gebruiken?
Zijn enkel Digistudies video’s voldoende om te leren om te slagen voor het examen?
Ik heb quizvragen besteld maar ik krijg ze niet te zien, hoe kan dit?