Uitlegvideo’s over alle HAVO Natuurkunde school- en examenstof!

Wil jij leren voor het natuurkunde examen havo? Dan ben je hier op de juiste plek! Met maar liefst 100 uitleg video’s kun je voor alle examenstof van natuurkunde leren. Naast de video’s vind je ook begrippenlijsten en examenvragen.

Natuurkunde leren met Digistudies

0

Natuurkunde leren

Natuurkunde is een erg breed vak, waarvoor je veel verschillende onderwerpen moet begrijpen. Zo moet je leren over trillingen en golven, energieomzettingen, eigenschappen van stoffen en materialen, het zonnestelsel en het heelal en het gebruik van elektriciteit. Bij Digistudies vind je maar liefst 100 uitleg video’s over de examenstof van natuurkunde havo, opgedeeld in zes domeinen:

 

A.    Beeld- en geluidstechniek. Dit domein bestaat uit twee subdomeinen: Trillingen en golven en Medische beeldvorming. Onderwerpen die we hier bespreken zijn onder andere lopende golven, kernfysica en ioniserende straling.

 

B.    Beweging en energie. In het eerste subdomein – Kracht en beweging – leer je over de wetten van Newton en de theorie van het krachtmoment. Ook zijn er allerlei oefenopgaven om te bekijken. Het tweede subdomein gaat over energieomzettingen. We bespreken de wet van behoud van energie, arbeid en rendement.

 

C.    Materialen. Dit is een wat kleiner domein, maar zeker niet minder belangrijk. Je leert hier alles over verschillende eigenschappen van stoffen en materialen. Een onderwerp dat bijvoorbeeld naar voren komt is de elasticiteitsmodus.

 

D.   Aarde en heelal. In dit domein leer je alles over het zonnestelsel en het heelal. Naast de uitleg video’s, die onder andere gaan over gravitatiekracht en cirkelbewegingen, vind je hier ook een aantal oefenopgaven. Oude examenopgaven worden daar uitgebreid besproken door onze natuurkunde docent.

 

E.    Meten en regelen. Dit domein gaat voornamelijk over het gebruik van elektriciteit. Onderwerpen die naar voren komen zijn lading, spanning en stroom, weerstand en schakelingen. Ook in domein C kun je samen met een docent oefenopgaven maken.

 

F.    Examenopgaven NT. Domein F bestaat geheel uit oude natuurkunde examenopgaven. In het eerste subdomein bespreken we opgaven uit het eerste tijdvak van 2012. In het tweede en derde tijdvak vind je examenopgaven uit 2014, van tijdvak 1 en 2. Je kunt deze video’s gebruiken om alvast te oefenen voor het natuurkunde examen.

 

Natuurkunde examen havo 2022

Naast het leren van alle domeinen van natuurkunde, is het ook een goed idee om te oefenen met het maken van oude examens. Niet alleen omdat je dan weet wat voor soort vragen er andere jaren gesteld werden, maar ook omdat je dan kunt wennen aan de grootte van een natuurkunde examen. Vergeet niet om het daarna zelf na te kijken en te leren van je fouten.


Het natuurkunde examen havo zal deze keer plaatsvinden op maandag 16 mei 2022, van 13:30 tot 16:30. Bekijk deze en andere examendata op het examenrooster voor vwo!

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Moeite met andere vakken?

Heb je niet alleen moeite met Natuurkunde, maar ook met een ander bovenbouwvak van HAVO? Wist je dat wanneer je een totaalpakket neemt je slecht €89,95 betaalt voor alle vakken in plaats van de €16,95 per vak? Bestel nu je totaalpakket!

€16,95 Natuurkunde

  • selected square box Eenmalig €16,95,- per vak
  • selected square box Wij weten wat jij moet leren!
  • selected square box Scoor gemiddeld een punt hoger
  • selected square box Met bijpassende begrippenlijsten
€89,95 Voordeelbundel

  • selected square box Alle vakken voor slechts €89,95 euro eenmalig
  • selected square box Wij weten wat jij moet leren!
  • selected square box Scoor gemiddeld een punt hoger
  • selected square box Met bijpassende begrippenlijsten
Digistudies
Veel gestelde, vragen