Uitlegvideo's over alle HAVO Biologie school- en examenstof!

Wil jij leren voor het biologie examen havo? Dan ben je hier op de goede plek. Bij Digistudies krijg je uitleg over alle onderwerpen van biologie, van de werking van een cel tot DNA en eiwitsynthese. Gebruik deze uitleg om te leren voor het examen, maar ook voor andere toetsen en SE’s op havoniveau!

Biologie leren met Digistudies

0

Leren voor biologie

Biologie is een vak waarvoor je veel verschillende dingen moet leren. Zo gaat een groot deel over het menselijk lichaam, maar moet je ook veel weten over planten en ecosystemen. Bij Digistudies vind je daarom wel 85 verschillende uitleg video’s, waarin onze professionele docenten je alles uitleggen wat jij moet weten voor het biologie examen havo.


Wat moet je weten voor het biologie examen?

De leerstof voor het biologie examen havo is opgedeeld in zes domeinen:

- A. Cellen. In dit domein bespreken we de stofwisseling van de cel. Waaruit bestaat een cel, welke vormen van celtransport zijn er en wat zijn enzymen? Op vragen als deze krijg je antwoord door de video’s met uitleg voor biologie te bekijken.


- B. Organismen. In domein B hebben we het over de stofwisseling van mensen en planten. Onderwerpen die onder dit domein vallen zijn bijvoorbeeld resorptie, gaswisseling, bloedsomloop en het transport in planten.


- C. Zelfregulatie van het organisme. Domein C bevat veel verschillende onderwerpen. Het is opgedeeld in twee subdomeinen: de hormonale regeling en het zenuwstelsel. Onder ‘hormonale regeling’ vallen onderwerpen als de werking van de eilandjes van Langerhans en zwangerschapshormonen. Het subdomein zenuwstelsel omvat onderwerpen zoals de verschillende zenuwcellen en impulsoverdrachten.


- D. Afweer van het organisme. Dit is een wat kleiner domein, maar niet minder belangrijk. Onderdelen van dit domein zijn de werking van afweerbarrières, specifieke- en niet specifieke afweer en immuniteit.


- E. Ecosystemen. Domein E is opgedeeld in drie subdomeinen: de zelforganisatie van ecosystemen, de regulatie van ecosystemen en de interactie in ecosystemen. Bij dit domein is het belangrijk dat je leert over populaties, kringlopen en voedselrelaties.


- F. Reproductie en evolutie. Ook het laatste domein bestaat uit drie subdomeinen: F1. Erfelijke eigenschappen, F2. Reproductie van het organisme en F3. Selectie en soortvorming. Hiervan moet je onder andere weten hoe de overerving van eigenschappen in zijn werk gaat, hoe je een kruisingsschema maakt, hoe een embryo zich ontwikkelt en hoe een DNA is opgebouwd.


Biologie examen havo 2022

Het biologie examen havo is op 18 mei 2022, van 13:30 tot 16:30. De data van andere examens vind je in het examenrooster. Zoals je ongetwijfeld weet, is het erg belangrijk om je goed voor te bereiden op de eindexamens. Begin dus op tijd met leren voor biologie. Je kunt dit ook doen door te oefenen met oude examens, zodat je alvast een idee krijgt van wat je straks kunt verwachten.

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

undefined's foto.

Moeite met andere vakken?

Heb je niet alleen moeite met Biologie, maar ook met een ander bovenbouwvak van HAVO? Wist je dat wanneer je een totaalpakket neemt je slecht €89,95 betaalt voor alle vakken in plaats van de €16,95 per vak? Bestel nu je totaalpakket!

€16,95 Biologie

  • Eenmalig €16,95,- per vak
  • Wij weten wat jij moet leren!
  • Scoor gemiddeld een punt hoger
  • Met bijpassende begrippenlijsten
€89,95 Voordeelbundel

  • Alle vakken voor slechts €89,95 euro eenmalig
  • Wij weten wat jij moet leren!
  • Scoor gemiddeld een punt hoger
  • Met bijpassende begrippenlijsten
Digistudies
Veel gestelde, vragen