Uitlegvideo’s over alle HAVO Wiskunde A school- en examenstof!

Als je op zoek bent naar wiskunde bijles, ben je hier op de juiste plek. Bij Digistudies leer je wiskunde online, met uitleg video’s, examenopgaven en oude examens. Gebruik deze uitleg als je in de bovenbouw van de havo zit, om te leren voor toetsen, SE’s en het wiskunde A examen!

Wiskunde A leren met Digistudies

Wiskunde A examen havo 2024 Ben jij je al aan het voorbereiden op het examen van wiskunde A? Schrijf dan alvast de volgende datum in je agenda: dinsdag 14 mei 2024. Op die dag zal het wiskunde A examen voor havo plaatsvinden, van 13:30 tot 16:30. Je kunt dit terugkijken en andere examendata zien in het examenrooster van 2024.

play
0

Wiskunde A havo

Om te leren voor wiskunde A is het vooral belangrijk om veel te oefenen. Naast het maken van je huiswerk kun je dit ook doen door oude wiskunde A examens te maken. Daardoor kun je zien wat voor soort vragen je ongeveer kunt verwachten en hoe groot een examen normaal gesproken is. Het is namelijk best even wennen als je je ineens drie uur lang moet concentreren. Gelukkig kun je dit leren! Ook is het natuurlijk belangrijk om te weten wat je allemaal moet leren. Dat lees je hieronder.


Wat moet je leren voor wiskunde A?

De leerstof voor het wiskunde A examen havo is opgedeeld in vier domeinen:


- A. Wiskundige vaardigheden. Onderwerpen die onder dit domein vallen zijn onder andere de voorrangsregels, verhoudingen, breuken en machten. Ook moet je weten hoe je procentuele toename en afname berekent.


- B. Rekenen. De naam van dit domein geeft al weg waar het over gaat. Belangrijk is dat je kunt rekenen met verschillende eenheden en grootheden, dat je de lengte, oppervlakte en inhoud kunt berekenen en dat je in staat bent op vergelijkingen op te lossen.


- C. Verbanden. Dit domein bestaat uit een aantal subdomeinen. Onderwerpen die hieronder vallen zijn onder andere het opstellen en aflezen van tabellen en grafieken, het werken met een grafische rekenmachine en het oplossen van ongelijkheden.


- D. Statistiek. Domein D bestaat uit vier subdomeinen: presentaties van data interpreteren en beoordelen, data verwerken, data en verdelingen en statistische uitspraken doen. Je moet kunnen werken met diagrammen, frequentietabellen, en verschillende wiskundige formules kunnen gebruiken.


Wiskunde A tips

Tip 1.    Schrijf je berekening op

Bij het leren van wiskunde a is er een paar dingen handig om te onthouden. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om altijd je hele berekening op te schrijven. Daar kun je namelijk ook punten voor krijgen, zelfs als je uiteindelijke antwoord niet goed is!


Tip 2.    Let op eenheden en decimalen

Ook moet je altijd goed controleren of je de juiste eenheden gebruikt hebt en of je genoeg decimalen achter de komma hebt opgeschreven. Het is erg zonde als je dit vergeet en daardoor punten misloopt.


Tip 3.    Controleer je antwoord

Controleer ook altijd of wat je hebt opgeschreven als antwoord wel logisch is. Als je bijvoorbeeld de inhoud van een zwembad moet berekenen en je op 5 liter water uitkomt, dan kun je wel bedenken dat dat waarschijnlijk niet het juiste antwoord is. 

... meer dan 5.000 leerlingen leren zonder boeken met Digistudies...

Frerik Scheffer's foto.Cas Buskermolen's foto.Fonsie Fraaij's foto.Jacob 's foto.Oliva's foto.Quincy's foto.Djoeke's foto.Farid's foto.Edith van Dijk's foto.
5K+

... en zij beoordelen Digistudies gemiddeld met een 9,2!

Djoeke's foto.
Djoeke

"Super goeie website. Ik leer voor al mijn SE’s met jullie video’s. Ben niet zo van het lezen dus de geanimeerde uitvideo’s zijn voor mij perfect!"

Digistudies
Veelgestelde vragen
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op YouTube?
Kan ik alle uitlegvideo’s van Digistudies zien op de website en app als ik een account aanmaak?
Ik heb een account maar kan niet inloggen, hoe kan dit?
Ik wil een account aanmaken voor een ander, moet ik mijn of zijn/haar mail gebruiken?
Zijn enkel Digistudies video’s voldoende om te leren om te slagen voor het examen?
Ik heb quizvragen besteld maar ik krijg ze niet te zien, hoe kan dit?