Wat moet je leren voor aardrijkskunde?
Bij het vak aardrijkskunde leer je over alles wat met de aarde te maken heeft. Op het aardrijkskunde examen voor vmbo wordt er onder andere van je verwacht dat je weet hoe we in Nederland het waterbeheer regelen, hoe de bevolkingsopbouw in China eruit ziet en hoe de klimaatverandering verloopt. Ook is het belangrijk dat je een aantal aardrijkskundige begrippen kent. Wat wordt er bijvoorbeeld bedoeld met landdegradatie, verzilting, irrigatie en de grijze druk? Zorg ervoor dat je de basiskennis voor aardrijkskunde goed opslaat, zodat je het examen straks makkelijk haalt!
Aardrijkskunde oefenen
Wil jij je goed voorbereiden op het aardrijkskunde examen op vmbo-niveau? Dan ben je hier op de goede plek! Met de videoâs van Digistudies kun je leren voor alle vakken, waaronder dus ook aardrijkskunde. Je krijgt uitleg over alle dimensies van aardrijkskunde: de economische dimensie, demografische dementie, sociaal-culturele dimensie en de politieke dimensie. Wil je eerst leren over het weer en klimaat, water of kies je voor domein c: bevolking en ruimte? Onder het domein bevolking en ruimte vallen de onderwerpen bevolkingsontwikkeling en ruimtegebrek, die we nader bekijken in Nederland, Duitsland en China.
Aardrijkskunde examen vmbo 2024
Op het aardrijkskunde examen voor vmbo kun je zowel open â als meerkeuze vragen verwachten. Je zult examenvragen krijgen waarbij je aardrijkskundige begrippen moet uitleggen, maar het is ook belangrijk dat je weet hoe je een grafiek, landkaart of tabel moet aflezen.
Zorg er dus voor dat je op tijd begint met de voorbereiding. Je kunt dit doen door onze uitlegvideoâs te bekijken, de begrippenlijsten onder de videoâs door te nemen, de samenvattingen te lezen of door te oefenen met oude examens! In 2024 zal het aardrijkskunde examen plaatsvinden op vrijdag 24 mei, om 13:30.
Neem je tijd, probeer stress te vermijden en zorg ervoor dat je bij blijft met de leerstof: dan moet het helemaal goed komen en kun jij slagen voor het examen aardrijkskunde! Tip: wil je ook leren voor andere vakken? Bekijk dan eens onze uitlegvideo's voor biologie of geschiedenis!